1

1 article

Gimnastički klub „Beograd“ osnovan je marta 2003. godine. Skoro jednu deceniju u našem gradu nije postojao ni jedan klub koji se bavi gimnastikom. Na inicijativu bivših gimnastičara, trenera – profesora fizičke kulture, ljubitelja ovog prelepog sporta, revitalizovana je sportska gimnastika u Beogradu .

Klub neguje mušku i žensku sportsku gimnastiku, ima preko sto članova uzrasta od 3 do 14 godina, koji su članovi različitih programa Kluba .

Klub je registrovan u nadležnom Ministarstvu omladine i sporta , i član je Sportskog saveza Stari Grad, Gimnastičkog saveza Beograda i Gimnastičkog saveza Srbije.

Predsednik kluba je Jasna Koprivica, trener najperspektivnije mlade gimnastičarke Gimnastičkog saveza Srbije u 2010.g. i potpredsednik Stručnog odbora Gimnastičkog saveza Srbije.

Ostali treneri i članovi Upravnog odbora našeg kluba su istaknuti gimnastički stručnjaci, licencirani treneri Gimnastičkog saveza Srbije, međunarodne BREVET sutkinje, nosioci Oktobarskih nagrada za sport.

O kvalitetu naših trener i kluba, pored rezultata naših gimnastičarki i gimnastičara, potvrđuje i prisutnost naših trenera u najvišim organima Gimnastičkog saveza Srbije, kao i učešće naših trenera u najvišem organizacionom vrhu dva velika gimnastička takmičenja održana u Beogradu:

  • EYOF 2007.g. ( Evropski Olimpijski Festival mladih) i

  • Univerzijada 2009.g.

Gimnastički klub „Beograd“ ima odličnu saradnju sa gimnastičkim klubovima širom Srbije, kao i sa gimnastičkim klubovima izvan naših granica: Sofije, Ljubljane i Vićence.

Na inicijativu Gimnastičkog kluba „Beograd“ 2005.g. u saradnji sa Sekretraijatom za sport i omladinu grada Beograda, i Savezom za školski sport Beograda, ponovo je zaživela gimnastika po školama, i sportska gimnastika polako dobija svoje mesto u takmičarskom školskom sportu.

GK “Beograd“ je uspešni organizator Gradskog školskog prvenstva   u sportskoj gimnastici, na kome je iz godinu u godinu sve veći broj učesnika.

GK “Beograd“ sarađuje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, Republičkim zavodom za sport , i sa Osnovnim školama na opštini Čukarica, Stari Grad i Palilula.